dimarts, 2 de novembre del 2010

Martha Rosler: If You Lived Here Still

 Art contra la especulació:  
"If you lived here still... un projecte d’arxiu de Martha Rosler"



Del 29 d'octubre al 30 de gener del 2010 a la Virreina.



 
L’obra artística de Martha Rosler ha estat, des de finals dels anys 60 una referència essencial que ha aplegat la vessant més social de l’art i les postures del feminisme més crític. A través dels seus nombrosos projectes, utilitzant diversos mètodes de treball, des del documental a les “performances” passant per la literatura, Rossler ha explorat diferents maneres de “reconectar” l’àmbit públic i privat, espais domèstics i cultura mediàtica en confrontació amb les realitats de les altes esferes polítiques i econòmiques.

“If you lived here still...” forma part d’aquest corrent d’expressió formal però va més enllà ja que el projecte està format per tres exposicions, un llibre, fòrums de debat oberts, projecció de pel·lícules i lectures de poesia. “If you lived here still...” també ha involucrat la participació directa en el projecte de diferents col·lectius, artistes, activistes, sense sostre, escoles, arquitectes, advocats i periodistes, molts dels quals estaven relacionats directament amb les problemàtiques exposades.

L’any 1991 Martha Rossler es qüestionava en un assaig com era possible que les dificultats per accedir a la vivenda fos una situació tan flagrant. Especialment en aquell moment en que l’estil de vida occidental lluïa tot el seu esplendor davant el col·lapse del comunisme . Dues dècades més tard la qüestió continua vigent en un escenari a on la victòria del mode de vida occidental no sembla tan evident i noves articulacions de “comunisme” afloren.

Exposició al Palau de la Virreina del 29 d'octubre al 30 de gener. Gratuit. 
Horari de dimarts a diumenge de 12 a 20h